Умът владее тялото !  - Няколко джедайски трика, които ще ви дадат резултати!Живеем във време, в което изглежда, че всичко се основава на идеята да минем между капките, с по-малко усилия да изкараме максимални резултати. Преди нашето поколение предците ни са инвестирали много време и усилие, за да постигнат каквото и да е било. Отглеждането на реколтата и осигуряването на прехраната са отнемали изключително доста време, усилие и воля. Създаването на дреха е било трудоемко начинание. Реализирало се е вероятно в продължение на месеци, а сега може да си влезем в един сайт и да си поръчаме брутална фитнес тениска – даже със спартанец за по-малко от минута. В днешно време  сме обсебени да направим живота си лесен, може би твърде лесен ...  Технологията ни помага за това, но както се казва "не знаем какво губим, когато печелим"!


Когато се стигне до момента, в който желаем да постигнем фитнес целите си и да поддържаме и достигаме физика достойна за гръцки бог, повечето от нас търсят перфектната тренировъчна програма, перфектната диета или недай си Боже - "Как да изкараме пресата с 5-минутна програма на ден". Искаме резултати и то не сега, а за вчера !

Тук съм, за да ви кажа, че този начин на мислене разрушава волята ни, скапва резултатите ни и е меко казано смешен. Рим не е построен за един ден! Като всяка друга велика мечта има стъпки, етапи, които трябва да се предприемат и преминат, за да се достигне желаното ниво.


Когато хората попитат – "Как да вляза във форма" ? "На какъв хап трябва да съм" ? "Каква диета трябва да спазвам" ?Отговорът на тези въпроси е само един – трябва първо да изчистим визията в главата си и да я превърнем в план. Единствено, когато знаем какво искаме и не се пускаме по течението, мечтите стават реалност.

Няма едно решение, което да е валидно за всеки, но когато имаме цел и план, всичко останало са дребни стъпки.

Нека разгледаме това, за което сме тук – Джедайските трикове: 

1. Постоянството е доброто, което побеждава злото.

Необходимо е да следваме една цел с постоянство. Звучи лесно на думи, нали ? Прости задачи като просто да ядем по едно и също време  и да тренираме в един час ни улесняват в постигането на тази цел. Нашите тела и нашите животи се създават от навиците, които си създаваме независимо дали те са добри или деградиращи. 


2. Волята превръща малките решения в героични подвизи.

Това  е една много често срещана пречка, която срещат трениращите по пътя си към желаното тяло. Липсата на воля е може би единствената най-важна причина за провалите в живота. 

Знаете поговорката – "Който печели, никога не се отказва, а който се отказва, никога не печели" . 

Всяко нещо, което си заслужава да притежаваме идва с цена. Цената  е да имаме волята да се борим за него. Лесните неща обикновено не държат висока стойност за никого. 

По-лесно е да си купим голяма пица от колкото да готвим здравословна храна? Да. Има по-добър вкус от обикновено бяло пилешко месо? Да. Помага ли с нещо на целите ми ? Абсолютно не !                                                                                           Хората са толкова обсебени от моментното удоволствие, че винаги намират начин да пренебрегнат какво е истински важно.  Не казвам , че никога не трябва да ядете пица , но нека е рядкост, нека е с повод.

3. Отдадеността на целта разрушава всяка пречка. Без значение от цената.

Това значи да постигаме целта си независимо какво ни струва. Днес е ден за крака обаче няма как да отидеш да тренираш, защото Ванката те извикал на рожден ден ? Извиненията развалят обществото ни отвътре! Винаги ще намерим начин и причина защо не можем да направим, нещо което не харесваме. Това не значи, че трябва да ставаме в 5 сутринта за тренировка. Обаче определено значи, че трябва да пропуснем да ядем пица за втори път тази седмица. Бъдете отдадени на целта !


4. Мотивацията ви държи в залата до края.

Ден 1-ви на всеки план: всички са супер мотивирани и продуктивни и всичко е 6+. Говорим какво ще свършим. Всеки е готов да помогне, всеки има идеи. Превъртаме до 14-тия ден да речем или до 20-тия или до 300-тния и историята е малко по-различна. Всички започват да се карат за дребни ежедневни неща, мотивацията е на 0. Винаги помнете какво се опитвате да постигнете и защо въобще сте започнали !

Мотивирането е лесно. Зорът е да останеш мотивиран. Истинстите победители са тези, които винаги са "гладни" за победа и винаги искат повече.

5. Промяната се бори с враговете, наречени свиване и адаптиране.

Животът се променя постоянно. Това, което работи днес, може да не работи утре.  За да достигнем величие трябва да излезем от зоната си на комфорт и да сме готови да опитаме нещо ново. Може би сваленето на килограмите се е забавило? Направете промяна в диетата. Ако не мърда резултатът на лежанката, то променете нещо в плана си. Ключът към постоянния прогрес е да се променяме непрекъснато и да преодоляваме бариерите пред нас. 

6. Признайте си, че страхът от провал е големият злодей . 

Казват, че започвайки, вече си спечелил половината битка . Съгласен съм . Много често сме твърде загрижени какво хората си мислят за нас и как ни виждат – силни ли сме достатъчно, богати ли сме достатъчно и т.н.

Всеки човек има своя път към това да прозре, че не трябва да се сравнява с другите, а трябва да се стреми да бъде по- добър от своето вчерашно аз. 

Ти си героят ! 

Когато говорим за успех, най-важното нещо, което притежаваме е умът ни. Той е оръжието, което ще ни донесе победата. Физическият аспект е второстепенен. Без да упражняваме правилни ментални навици никога няма да можем да развием джедайски ум и сила,  необходими за достигане на успеха и победата.

Винаги помнете, че тялото следва ума. Затова се научете да дисциплинирате първо него  и той ще създаде мечтаното тяло! Знаете поговорката: " Майсторът се е провалил повече пъти, отколкото начинаещият дори е опитал" !