10 типажа срещани във фитнеса 

Описание на естествения им хабитат и обичайно поведение 

Част 1-ва: 

№1 Пичът с полуповторенията 

Пичът  с полуповторенията е "вероятно спорно", един от най-големите бастуни, който може да срещнете във фитнеса. Използва твърде много тежести, оплаква се от болки в колената, формата му е трагична и т.н. Това е път към тотална олигофрения в залата.


№2 Мрънкачът

"Ако не беше травмата, щях да клякам повече от теб даже".

"Няма как да правя клекове, защото ме боли гърба".

"Много трудно качвам мускули, защото ми е такъв метаболизма"... 

Каквато и да е ситуацията, той реагира с оправдание. Плюе негативност, старае се да те присъедини към неговото жалко състояние и да се самосъжалявате двамата. Опитайте се да стоите надалеч от мрънкача !

№3 Гъзарчето 

Между сериите за бицепс тези пичове скачат на бързо да проверят дали пресата им е на мястото. Обикновено килограмите са им на ниво, на което плочките нямат никакво значение, но нищо. Те, "всемогъщите плочки",  ще бъдат безмилостно проверявани пред огледалото десетки пъти и от десетки различни ъгли особено в присъствието на дами във фитнеса. Не е изключено и да бъдат снимани десетки пъти, но на тази част ще се спрем  по-нататък.

№4 Свалячът

Той рядко идва във фитнеса реално да тренира. Вероятните места, на които може да го откриете са 2 -  да виси на рецепцията при касиерката /най-вероятно/ или да дава непоискани съвети на дамите по уредите. 

Много често, за да усетите пълната сила на сваляча, ще се случи да влезете заедно във фитнеса, но той ще е преди вас на касата и верификацията на картата му ще отнеме време колкото е необходимо за загрявката Ви и първите три упражнения. Ще станете свидетел на чупки и стойки, подпиране на барплота по какви ли не съблазнителни начини (според него). Вие ще си висите там отзад наивно, очаквайки, че скоро циркът ще приключи и ще можете просто да си платите и да отидете да си тренирате, което реално е целта на почти всички стъпили в залата.

В крайна сметка,  мацката на бара ще се изчерпи от необходимото за работното място цивилизовано отношение и ще каже - "Да не пречим на хората". Молете се да не е нова в играта и да смята това поведение за съблазнително !Тогава сте обречени.

Вариант е просто като Ви се случи веднъж да избързате напред и да влезете. По този начин той ще е доволен, че никой няма да го спира да изкара и най-екстравагантните си маймунджилъци.

№5  Потният

Да се изпотяваш е естествено. Но да оставяш мокра и мазна следа по всяко нещо, до което се докоснеш, е по-скоро характерно за охлювите.

Няма нищо по-лошо от това да легнеш на лежанката в локва от телесни сокове, които не са твоите !


№6  Къпещият се с дезодорант 

Този сте го срещали. Гарантирам ! 

Ако се къпеш в дезодорант вместо наистина да се изкъпеш преди да отидеш на фитнес,  пак ще вониш на пот само че с парфюм. Като прасе с червило, пак си е прасе !

Често се среща и след тренировка да реши, че в съблекалнята е нормално всички да се издушат от дезодоранта му.


№7  Телефонистът

Понякога се случва да се наложи да говориш по телефона. Нормално е. Това, което не е нормално, е да викаш така, че цялата зала да разбере, че склададжията ти е подчинен и никой нищо не може да свърши без теб.

Държанието на провинциален мафиотски бос отдавна загуби чара си. Пък и като направиш 2/3 такива обаждания в рамките на 20-тина минути си личи, че просто не си  сериозен.

№8 Дъмбел-крадецът

По някаква причина този задник си мисли, че е нормално да държи половината желязо на фитнеса под негов контрол, разпръснато около него . Само той си знае какво прави с него (суперсерии ли?, дроп серии ли?, дроб сърма ли? - ние няма как да знаем). Знаем само че за нас дъмбели няма. Добър съвет е, когато срещнем подобен тип в обичайния му хабитат и искаме все пак да тренираме с някой от дъмбелите, просто да си го вземем. Така ще го сринете морално. Това е техния криптонит.


№9 Техничарят

Този специален тип смята, че колкото повече джаджи има по него, толкова по-сериозен изглежда. Не бива да се учудвате, ако видите да носи от таблет до калкулатор или  от хронометър до крачкомер. Жиците и уредите по него са толкова много, че вероятно само от тях успява да натрупа известно количество умора. Хубавото е, че този типаж е само дразнещ за окото и като му свикнете няма да Ви прави впечатление.


№10 Фонтанът от знание 

Този типаж се спотайва по ъглите, докато просто не види удобна жертва, която с радост да засипе с непоисканите си съвети за живота, за фитнеса и за какво ли още не.

Веднъж както си правих някакво 10-минутно кардио на пътеката, до мен се настани да кара колело един почти чичка, който ми зададе сигурно 18 въпроса за кръвната група и за храненето ми. За момент си помислих, че съм на разпит от светата инквизиция и ще завърша на кладата след този разговор, в който аз не участвах грам. Съветите и въпросите се сипеха един след друг. Неудобно е просто да се махнете, защото вероятно ще Ви гледа кофти през всичките пъти, когато се засичате там, но няма друг начин.