Време е !

Времето за промяна настъпва във всеки от нас ,в различен период и по различен начин. Най-често промяната, на която всеки  набляга е физическа -  да отслабне, да качи килограми или просто да изглежда по-добре. Щом мисълта за това е изплувала във главата Ви , то това означава ,че  сте готови за промяна и е Време! 

В тази статия ще се опитам да бъда полезен на тези, за които времето за промяна е настъпило, още повече лято е!- хора нека бъдем по-активни ! Всеки , които реши да тренира във фитнеса може да го направи по всяко време , а тези които искат да тренират на открито е най-добре да го правят сутрин до обяд и вечер когато времето и по-подходящо за това. Все пак не искаме да получим слънчев удар карайки колело в най-голямата жега. За това поставяме правило , правете каквото правите ,но на първо място да помислил за нашето здраве ! Спортувайки нашият имунитет се засилва и хора ,който са със слаб имунитет е време да започнат тренировки незабавно ! Нека си припомним – спорта е здраве !

Като в първа статия ще обърна внимание на най-голямата група ,а това са фитнес маниаците !  Начинаещи или не за да тренирате във фитнеса и да имате резултати ви е нужна фитнес програма, за тези който са начинаещи програмата включва по няколко упражнения от всички мускулни групи , това означава ,че обхваща цялото тяло и се изпълнява 3 или 4 пъти седмично/Примерно- понеделник,сряда , петък/. Изпълнява се месец , след което е време за смяна на тренировъчния план. Сега след като имаме месец във фитнеса и сме се запознали добре с възможностите на своето тяло ,ще изготвим програма, която да бъде специално за него. Защо ли? – Защото,всеки е различен, акцент през втория месец ще бъде върху желани мускулни групи или изоставащи такива.Програма ще раздели голяма мускулна група с малка.Примерно: 1 ден- Гръб и бицепс, 2 ден- Крака и рамо, 3 ден-почивка, 4 ден- Гърди,трицепс и корем,5 ден –почивка, 6 ден- кардио, 7 ден почивка и повтаряме програмата ! За фитнеса ще ви бъде нужно спортно облекло,което да ви е комфортно, с дънки и джапанки в залата не се тренира! Носете си кърпа и е добре по време на тренировка да пиете умерено вода, така че да поддържате вашето тяло добре хидратирано. Ако се изпотявате прекомерно,задъхвате, зачервявате , това е сигнал , че правите нещо грешно.  Правилното дишане по време на тренировка е много важно , вдишвайте при всяко повторение и издишайте в края му.Най-лесния пример , който мога да дам е при упражнението лежанка –вдишвате в началото на повторението,когато спускате щангата към гърдите и издишвате след като преминете по голямата час от вдигането на щангата , до края на движението.Това се прави за всяко едно повторение! 

Тренировъчни програми, хранителни режими , тънкости и тайни от фитнес средите и още много полезна информация ще научите, ако ни следите и четете редовно. Очаквайте скоро,нова  и полезна статия за всеки един ! Ако имате въпроси или желана тема пишете ни .

„Казват, че ако прескочиш вечерята се отслабвало. От един месец слагам вечерята на пода и я прескачам и никакъв резултат... „ Бъдете позитивни , а ние ще ви научим в следващите статии какво правите с вечерята 